תוספת בניה בבתים משותפים

 
 
 

באילו מקרים נצטרף לבנות בנוסף לדירה הקיימת שלנו?

 
 
מדינת ישראל היא מדינה שהסיכונים בה לא מועטים. החל ברעידות אדמה ואסונות טבע (שהם אמנם נדירים מאוד אך סבירים) וכלה במתקפות טילים וטרור שאנו חווים מפעם לפעם – כל בית צריך מרחב מוגן בשביל להתמודד עם האיומים הללו.
 
 
במקרה והבית שלנו לא כולל מרחב מוגן, אנחנו צריכים לבצע תוספת בניה שתיישר אותו לסטנדרטים הבטיחותיים ותאפשר לנו לשהות בו בבטחה וברוגע.

ישנן הנחיות ספציפיות וקווים עיקריים בכל הנוגע לתוספות בנייה בבתים משותפים, ונצרף כאן כמה מהם.
 

תוספת בניה בבתים משותפים צריך לבצע בזהירות ובמקצועיות

 
 
  • באופן כללי, כשאנחנו רוצים לבצע תוספת בניה בבית משותף אנחנו צריכיםלהתחשב במכלול רחב מאוד של פרטים – מהסכמת השכנים ועד קבלת האישורים הביורוקרטיםהרלוונטיים.
  • מלבד אישורים שונים, עלינו גם לתכנן את המרחב המוגן שמתווסף לבית שלנובצורה זהירה ומקצועית, ועדיף שגם כחדר מגורים כך ששטחו יהיה כ-9 מ"ר כיאהלחדר שכזה.
  • החוק הישראלי קובע כמה וכמה תמריצים לביצוע תוספות בניה שעיקרן מיגוןהבית, וחשוב שנכיר גם את אלה.
 
 
 

בנייה נוספת חייבת להתחיל בחוות דעת הנדסית מקצועית

 
בכל מקרה, אם אנחנו עומדים בפני תהליך של תוספת בניה בבית המשותף שבו אנחנו מתגוררים, ככל הנראה שצריך חוות דעת הנדסית מקצועית ביותר שתאפשר לנו לבצע את התהליך הזה בצורה הנכונה והמקצועית ביותר מקצה לקצה.
 
 
 
תוספת בניה בבתים משותפים - בדק בית
 
 
 
 

אלו תוספות בנייה ניתן להוסיף לבית משותף?

 
בעקבות תמ"א 38 בנינים משותפים רבים בישראל החלו בשיפוצים כדי להעלות את סטנדרט המחייה שלהם. כל אחד היה רוצה לגור בבית חדש יותר וחזק יותר כאשר מעבר לעיצוב המודרני יש גם צורך לאפשר לבית לעמוד בסטנדרטי הבטיחות הגבוהים ביותר כנגד רעידות אדמה. תוספות בנייה לבניינים משותפים יכולות להיות בנייה בקומות המפולשות, אלו המשותפות כמו חדר המדרגות או הגג, ניתן להוסיף עד שתי קומות לכל בניין וכמובן הלהיט הכי גדול, הוספת מעלית ומרפסות.
 
 

כיצד משיגים הסכמה בין כל הדיירים?

 
לא כל כך פשוט להשיג את ההסכמה מכל הדיירים וכאן עולה חשיבותה של חברה שיכולה לא רק לבנות אלא לנהל את כל התהליך של ביקורת המבנה, שעלול להיות ארוך. למעשה, אם יש רוב של שני שלישים מהדיירים שבעד השיפוצים ניתן להחל בתהליך בלי הסכמת כל השאר בהתאם לזכות לקניין לכל אחד משאר הדיירים שמסכימים. לגבי כל תוספת בנייה פרטית ייתכנו שינויים פרטניים כמו למשל הקמת מעלית שלא מחייבת את כול הדיירים כיוון שהיא לא משרתת את כולם וזו רק דוגמה אחת מיני רבות.